ШЕХЕРЕЗАДЕ – Помош при принуден брак

Добредојдовте

Häuser-LogoДобро за тебе е дека бараш помош.

Со барањето помош правиш вистински чекор.

Шехерезаде нуди советување, помош и престој за млади девојки и млади жени, на кои им се заканува принуден брак или веке стапиле во брак на кој биле принудени.

Ние нудиме помош,

- Ако твоите родители веке ги планираат свадбата и бракот, без да те прашаат

- Ако си во брак или си верена ( принудно ), со маж со кој несакаш да бидеш

- Ако понижувањата и кавгите дома неможеш повеке да ги поднесеш

- Ако ти е страв од твоите родители затоа што некого сакаш, кој твоите родители не го акцептираат

- Ако ти се закануваат со убиство за зачувување на фамилијарната чест

- Ако мораш да побегнеш од дома и незнаеш каде

Кај Шехерезаде ке добиеш пебивалиште во нашиот стан, кој има тајна адреса. За времето додека си кај нас, те поддржуваме во напорите да најдеш решение за свиоте проблеми.

- Шехерезаде е пребивалиште за жени и отвотено е за жени од сите земји на светот, кои живеат во Бајерн

- За престојот кај нас не треба нисто да плакаш

- Ние сме проект за помош за девојки и жени на возраст од 18 до 21 година

Јавете се на нашиот телефонски број: 0800-4151616
( бесплатно, 24 часа )